Despre
Fundaţia Română pentru Inteligența Afacerii este entitate neguvernamentală, apolitică, nonprofit, neutră din punct de vedere etnic şi confesional.
Evenimentele FRIA
Conferințele SEA
Evenimentele tematice SEA (Share. Empower. Awareness) sunt organizate în parteneriat cu universitățile de stat țară și Academia Română, având ca obiective:
- să acționeze ca o punte de legătură între comunități, cercetare, educație și afaceri;
- să acționeze ca un forum interdisciplinar pentru discutarea ideilor de cercetare;
- să promoveze colaborarea activă între cercetători având diverse discipline de expertiză, profesioniști și lideri de afaceri;
- să ofere un cadru în care cercetătorii postuniversitari să își poată vedea munca într-un context național și internațional;
SEA HUBs
SEA HUB, un seminar al cercetătorilor și doctoranzilor, având arii de expertiză în domenii de studiu și specializări diferite, are scopul de a facilita schimbul de idei și de a relaționa viziunile acestora. Programul, desfășurat pe parcursul a câteva zile, are un caracter informal și cuprinde activități turistice și sociale. Relaxarea și turismul sunt îmbinate pozitiv cu schimbul de idei practice, în scopul dezvoltării unor proiecte de cercetare interdisciplinare comune.
Share & collaborate with other researchers! Propose open collaborative projects!
Retrospectiva SEA HUBsConferințele NORD
Evenimentele NORD (Networking, Observing, Rethinking & Disrupting) se adresează atât mediului academic cât și practicienilor. În cadrul Conferințelor NORD, cu excepția primei ediții, prezentarea manuscriselor se realizează sub formă de poster și dezbaterile au loc on-line. Autorii pot opta pentru publicarea articolelor în volumul conferinței (volume colective cu editor coordinator și număr ISBN).
Scopul principal al conferințelor vizează sporirea numărului de specialiști, creșterea audienței publicului larg cu privire la specificitatea culturală, a abordărilor interculturale în afaceri și management și de asemenea, dezvoltarea cercetării specifice. Evenimentele au rolul de a supune dezbaterii anumite idei sau controverse de actualitate din sfera vieții socio-economice, a abordărilor umaniste sau a științelor aplicate.
Retrospectiva Conferințe NORDWorkshop-uri HMM
Jurnalele academice FRIA
Cross-Cultural Management Journal (CMJ)
ISSN-L: 2286 – 0452. Publicație cu articole în limba engleză.
Cu o apariție neîntreruptă din 1999, jurnalul se adresează atât cadrelor universitare cât și practicienilor. Scopul principal constă în lărgirea ariei de interes a specialiștilor prin conștientizarea și integrarea specificului cultural în afaceri și management, precum și în dezvoltarea cercetării specifice pe multiple straturi culturale:
Stratul culturii naționale.
La acest nivel, jurnalul promovează înțelegerea și utilizarea culturii naționale ca pârghie în susținerea deciziilor și practicilor de management;
Stratul culturii inter-organizaționale.
La acest nivel, jurnalul abordează cultura organizației în contextul în care organizația funcționează (cultura mediului de afaceri, a partenerilor instituționali etc.):
- identifică asemănări și diferențe culturale în diverse practici de management și contexte organizaționale și interorganizaționale;
- urmărește îmbunătățirea performanței managementului;
Stratul culturii individuale, cultura educației și personalitatea.
La acest nivel, jurnalul targhetează și investighează modul în care cunoștințele dobândite și experiența sunt utilizate de indivizi pentru a interpreta informațiile din mediu, dar și pentru a modela comportamentul social.
Către site-ul jurnaluluiSEA - Practical Application of Science (SPAS)
ISSN-L: 2360-2554. Publicație cu articole în limba engleză.
Jurnalul își propune să devină un forum de prestigiu pentru dezbateri multi și interdisciplinare, atât la nivel teoretic cât și practic, abordând problematici relevante la nivel național, regional sau internațional.
Unul dintre principalele obiective ale echipei editoriale este de a crea o unitate între teorie și empiric și de translare a percepției teoretice despre știință către partea aplicată, practică și utilă în organizații și mediul socio-economic.
Către site-ul jurnaluluiNetwork Intelligence Studies (NIS)
ISSN-L: 2344-1712. Publicație cu articole în limba engleză.
Este un jurnal specializat în studiul rețelelor colaborative intra și interorganizaționale. Programul editorial al NIS, este dedicat sprijinirii nevoilor de colaborare între indivizi, companii, universități, organizații non guvernamentale și comunități, pentru a genera rezultate valoroase și inovatoare pentru umanitate ca un întreg.
Misiunea jurnalului este de a crea un mediu de învățare și inovare în care întreaga comunitate academică și sectorul economic să fie mai mult decât binevenite. Articolele acceptate spre publicare au rolul de a stimula discuțiile pe teme legate de crearea unei conștiințe inovatoare prin colaborare.
Către site-ul jurnaluluiManagement Intercultural (MI)
ISSN-L: 2286-0452. Publicație cu articole în limbile română și franceză.
Publicația este editată bianual și neîntrerupt începând din 1999 până în prezent. Jurnalul gazduiește articole scrise de către autori provenind din mediul universitar și din lumea afacerilor sau din domeniul administrativ.
MI are ca scop:
- să acționeze ca un eșafodaj pentru cercetarea interculturalității;
- să furnizeze un mecanism pentru anunțarea și publicarea rezultatelor cercetarilor din zona interculturalului;
- sa promoveze colaborarea activă între cercetători afiliați diverselor discipline;
- să asigure un cadru în care, absolvenții își pot încadra munca și rezultatele într-un context international.
MI este dedicat sprijinirii nevoii de colaborare interculturală a mediului privat, a celui academic și a celui administrativ. În acest sens, încurajăm crearea de punți între diferite sfere ale cunoașterii prin crearea unei conștiinte interculturale. Cu articole dintr-o gamă largă de subiecte, precum inovarea interculturală și inter-organizațională, elemente de teorie și practică din domeniul managementului, managementului resurselor umane, antreprenoriatului și afacerilor internaționale, antropologiei, performanței interculturale, managementului cunoștintelor interculturale, metodologiei trainingului intercultural, MI captivează prin conținut.
Către site-ul jurnaluluiLaw, Society & Organisations (LSO)
ISSN-L: 2537 – 477X. Publicație periodică multilingvă.
LSO publică cercetări de ultimă oră în domeniul dreptului, sociologiei și cercetării organizaționale. Înrădăcinat în direcțiile de acțiune inovatoare FRIA, LSO explorează intersecția dintre drept și sociologie, economie, studii culturale, literatură, științe politice, criminologie, istorie, drepturile omului, studii de gen și economie politică.
Succesul și popularitatea de care se bucură Fascicula „Art, Education and Humanities” în revista noastră „SEA-Practical Application of Science” (ISSN-L: 2360-2554) începând cu 2013, evidențiată de volumul tot mai mare de articole de drept primite spre publicare în fascicul, a condus la separarea unei noi reviste de specialitate: Law, Society & Organisations.
Către site-ul jurnalului